Pike Challenge 2010 resultat

Nu har vi kommit hem och har hunnit hämta oss efter tävlingen. Vi fick som sagt en hel del fisk men det mesta var väldigt smått. De två fiskar vi mätte in räckte till en 7e plats och vi fick varsitt handgjort träbete.

Nu fortsätter väntan på besked om hur båten ska lagas på bästa sätt, normalt skulle det ha blivit sjösättning den här veckan. Tyvärr lär det nu dröja några veckor till....

Prisbordet Pike Challenge 2010

Sluttävlat för den här gången. Dagen sl...

dsc01091 (MMS)

Sluttävlat för den här gången. Dagen slutade med 13 för niclas o 12 för mig. Niclas hade ytterligare en fisk som var ca 1cm ifrån minimilängd, nära men ändå långt borta.


Lunch och halvtid. Vi har nött på ...

dsc01090 (MMS)

Lunch och halvtid. Vi har nött på och fått upp 13st varav 1 godkänd på 82cm! Vi hoppas fortfarande på lite mer vind.


Dag 2. Vattnet är spegelblankt och fisken ...

dsc01088 (MMS)

Dag 2. Vattnet är spegelblankt och fisken verkar ha blivit skygg. Tre st har det blivit, Niclas fick en som vi nästan kunde töja till 75...men bara nästan.


Pike Challenge dag 1 är slut. Vi ...

dsc01087 (MMS)

Pike Challenge dag 1 är slut. Vi sitter och transporterar oss tillbaka till gästhamnen. Totalt blev det 19 gäddor, jag fick 11. Nya tag imorn!


Fisket har dött av. Sen solen...

dsc01086 (MMS)

Fisket har dött av. Sen solen började skina så har fisket gått sämre. Nu blir det Åvika tills dagen är slut.


Halvtid på första dagen. Vi...

dsc01085 (MMS)

Halvtid på första dagen. Vi har fått några små gäddor till, 12st totalt. Lunchen man fick från arrangörerna är precis nerkommen i magen, riktigt god kycklingsallad! Vi kämpar vidare och siktar på nåt mer mätbart.


Vädret är bättre nu. Jag har...

dsc01084 (MMS)

Vädret är bättre nu. Jag har fått en godkänd fisk hittills! Sammanlagt har vi dragit 9st.


Fikapaus. Vi har fått nå...

dsc01083 (MMS)

Fikapaus. Vi har fått några mindre fiskar, vi ska snart lägga oss vid ett ställe där det brukar stå bra med fisk. Vi kämpar vidare!


Fisket har kommit igång. ...

dsc01082 (MMS)

Fisket har kommit igång. Tyvärr har morgonen bjudit på åska och störtregn. Ute på havet är det dimmigt. Niclas har fått en fisk, inget mätbart dock.


Start säsong 2010

Efter en otroligt lång vinter med extrem kyla och stora mängder snö så har våren äntligen kommit till Kramfors!

Den sista isen försvann som vanligt kring sista April, därefter har det hunnit bli två kortare försök efter gädda från land. Hittills har jag inte känt något gung i spö't, men det kommer.

Jag har även varit ut till havet en kväll för lite fiske efter havsöring, tyvärr blev det inte någon fisk då heller.
Rödhällorna #1Rödhällorna #2


Tyvärr finns det en del tråkiga saker att berätta också, min båt har fått skador som måste åtgärdas innan sjösättning. Jag har fått några sprickor i innerskrovet som måste lagas, väntar på svar från tillverkaren på hur man lagar på bästa sätt.


Pike Challenge 2010
Även i år är jag anmäld till Pike Challenge i Övik. I år tävlar jag tillsammans med Niclas eftersom Daniel är på en mutresa i Italien. Det innebär att vi kommer att båta runt i Niclas Silver. Jag försöker göra ungefär som förra året att jag uppdaterar via mobilen några gånger per dag. Taktiken är i princip likadan som förra året och vi kommer att fiska på samma platser som vi gjort förut. Vi kommer uteslutande att köra jerkbait men även lite spinnfluga och kanske något enstaka skeddrag. Det kommer troligen att bli hårdare strid om priserna i år eftersom de sänkt minimimåttet på mätbar fisk till 75cm.

RSS 2.0