FF

Föräldrafritt?? Nej FiskFitta!

Ja igår hände det som inte får hända, jag blev fiskfitta medan de andra hade fullt med liv i sina spön!!

Nu när frustrationen och humöret kommit ner till normala nivåer börjar man bli smått filosofisk....
Hur kan det komma sig att de andra får sammanlagt 9st fiskar och ett par missade hugg medan jag under flera timmar inte kände så mkt som ett hugg ens?? Kanske samma som när jag drog 15st medan Rakke drog 0?
Vissa dagar ska man nog bara inse att man inte ska fiska....missflyt föder missflyt.....när jag kom hem och hängde av mig alla kläderna gick dessutom klädhängaren sönder....
Det är då man säger som Riskradion(nyfiken på): "Var har du spriten?!" :)

Nu så här dagen efter bedrövelsen börjar man som smått fylla hjärnan med vansinniga hämndaktioner mot "fiskelyckagubben" som inte alltid är på ens eget lag, jag ska nog visa honom! Ska det bli 10+ i år?

Nåja....jag hade faktiskt kvällens största på, den rusade in under båten ett par gånger och var verkligen riktigt stark! Tyvärr satt den väldigt dåligt så när vi tog den till ytan och det var dags att plocka upp den så lossnade den!
På första bilden ser man hur vattenytan ovanför gäddan såg ut.
Aktuell ställning
Daniel 38
Jerker 28
Niclas 21
Johnny 5
Stor gädda under vattnet!Grabbarna med fisk!

Uppdatering av aktuell ställning

Har varit ute några korta turer både ensam och med Niclas.
Åkte med Niclas en kort sväng i Kyrkviken härom kvällen och Niclas fick sätta nytt PB, grattis!
Daniel har rapporterat in 3 gröningar till, Johnny har knipit 1, Niclas har plockat upp 5 och jag 2.
Aktuell ställning
Daniel 38
Jerker 28
Niclas 15
Johnny 2

Niclas fina bit på 7,4kg

Snabbfiske Edsfjärden 2009-05-25

Bestämde mig för att testa om gäddorna var på gång inne i Edsfjärden i Bollstabruk. Åkte dit sent och började fiska vid 21tiden. Inom 30-45min hade jag krokat lös 5st innan huggperioden tog slut. Jag bestämde mig ändå för att fortsätta nöta lite för att se om det kom någon fler huggperiod. Någonstans strax innan 22.30 kom de igång igen, man kunde se hur de ströjde småfisk upp till ytan och hur de plaskade på inne i vassen. Två till hann jag med innan jag gav upp för kvällen, det blev 7st på 2timmars fiske :) Kolla in bilderna på fisken med en Big Bandit i munnen, någon som kan gissa vikten på den? Hade nämligen ingen våg med mig. Lite svårt att fota när man är själv....
Hittills 26st för mig
En liten mindre gröningLekplats!En större variant!
Ed storgädda bild2Ed storgädda bild3

Sörleviken 2009-05-22

Dagen började ganska tidigt när Niclas hämtade upp mig vid 07.30, därefter kom hämtning av Johnny och handling på OK. Vi åkte till Häggvik för sjösättning av den lille bävern och därifrån en snabb färd till Sörle.

Förhållandena kändes riktigt bra för gäddfiske, mulet och lagom vind! Härligt kände man, idag kanske de är bra på hugget. Där bedrog vi oss en aning.....de fiskar vi fick stod väldigt spridda och totalt blev det 6st avkrokade med en topp på strax över 3kg för Niclas.

Framåt lunchtid började solen titta fram och i samma veva krokade Johnny i nåt stort! Tyvärr....det var båten. Johnny fastnade i något precis i utkastet och ett knäckt spö var ett faktum! Samtidigt ringer Daniel som varit uppe i stugan vid Åvikefjärden och rapporterar att han plockat 10st på kort tid kvällen innan och samma dag under morgonen....den jäveln!
Summering blev att Niclas fick 3, jag fick 2 och Johnny fick äntligen spräcka nollan (och ett spö) med 1 gädda!

Ställning hittills:
Daniel 35
Jerker 19
Niclas 10
Johnny 1
Sjösättning i HäggvikNiclas visar upp en liten rackareJohnnys trasiga spö...


Fiske Köja 2009-05-19

Igår tisdag var det dags att premiärfiska från min egen båt. Den sjösattes i måndags i regn och rusk, men nu var vädret bättre och jag och Niclas bestämde oss för en snabb kvällstur till Köja-viken.

Den som fått mkt fisk någon gång i Köja kan gärna skriva en kommentar.....

Efter lite letande hittade jag ett skuggparti där det var mellan 0-3m, relativt omgående satte vi varsin på kroken! Härligt....här kanske det står fler. Efter lite nötande fick Niclas på en till. Vikten låg mellan 1,5-2kg.

Kvällen anslutades med ett härligt hugg av vikens största surstock (hela viken är en gammal timmeranläggning) och pang så var The Pig borta tillsammans med en fin titatiumtafs. Tur att det finns fler att köpa.

Ställning hittills:
Jerker 17
Daniel 25
Niclas 7
Johnny 0
Niclas största mört!

Resultat Pike Challenge 2009

Igår söndag presenterades resultatet från tvälingen. Vi hade lyckats få upp 2st mätbara fiskar under lördagen, men vi hörde av andra lag att det hade kommit upp en hel del mätbart under dagen så våra förhoppningar på priser var inte så stora. När domaren börjar presentera listan bakifrån på de lag som fått pris inser vi att vårt resultat kommer att räcka en bra bit, vi slutade på 4e plats!!! Otroligt stolta och nöjda med oss själva gick vi fram och mottog applåder och varsitt nytt jerkspö från Daiwa samt två handgjorda och specialsignerade beten!

Totalt fick vi 41st under helgen.
Daniel 25 (som vanligt flest)
Jerker 16 (fick iafa de största)
Största fisken från vårt Team!


Dag 2 i Pike challenge

0-5712f130cff6ea6240999ea5f5bfad44.png

Dag 2 i Pike challenge Hittills totalt 6 gaddor, varav 1 godkänd! Väldigt blåsigt!


Summering dag ett i Pike challen

0-412e6c7a7e7834a800685df3d4b40910.png

Summering dag ett i Pike challenge Vi har fått en hel fel fisk, men när domaren måtte den jag fått på 80cm visade det sig att det saknades 5mm, alltså hittills 0poäng! Ny dag imorgon!


Nu har vi dragit fyra snabba!

-27a5f799ba1d5a654a3fc6347f9f8a3.png

Nu har vi dragit fyra snabba!


Uppdatering Pike Challenge

251dce551bffac32a097f138918a1c55.png

Uppdatering Pike Challenge Fisket har dött av och vi börjar misströsta en aning.


Nu är vi igång med fisket! E

0-7f232e7b2636e174c52ca3a7978b3294.png

Nu är vi igång med fisket! En gädda som uppfyller minimåttet! Vi jobbar på:)


Pike Challenge 2009 - Väntans tid är över

Ända sedan jag och min sedan barnsben gamle fiskekompis Daniel bestämde oss för att anmäla oss i Pike Challenge 2009 har vi med spänning väntat på denna helg! Nu är den äntligen snart här!

Allting är in i minsta detalj planerat beträffande utrustning och kläder, inget materiellt får gå fel! Nu hänger det bara på oss att försöka få fisk också. Det som gäller är gädda över 80cm, inte vår starkaste sida kanske att få stora gäddor men vem vet kanske kan Daniels storjävla gädda från i höstas¨på 13,5kg ha gått in för lek och vill hugga igen :)

Inte sedan -96 när jag reste till Israel har jag skrivit en packningslista inför någon resa, men nu när vi ska vara bara 10mil hemifrån har jag skrivit en för att inte glömma något väsentligt.

Jag planerar att blogga lite från mobilen under helgen så håll gärna utkik.
Under tiden kan ni spana in Pike Challenges hemsida.

Testar mobil blogg inför helgen

0-68fc2b75a83181eca152449de75a160c.png

Testar mobil blogg inför helgens Pike Challenge. Min fina båt!


Fiske 2009-05-10

Dags för första fisketuren från båt.

Niclas hade gjort iordning sin Silver Beaver och sjösatt nere i Kyrkviken. Vi hade planerat en tur ut längs älven, Sandslån var ett av målen. Efter lite ärenden under förmiddagen hämtade jag upp Johnny och vi åkte ner till Kyrkviken där Niclas redan väntade på oss. Niclas hade varit ute några timmar redan och fiskat längs kanten mot kyrkan, utan resultat dock.
Vi hoppade i och gjorde oss redo att åka iväg ut i älven, där började problemen. Motorn strejkade vid 4000varv och ville inte gå rent. Vi stannade och försökte göra rent ett bensinfilter, ingen skillnad. Under tiden jag och Niclas skruvade lite drog Johnny iväg ett kast varpå han ser att det är en knut eller nåt längre in på linan och börjar dra ut all lina. Det som händer då är att båten börjar driva över linan och Johnnys drag hinner sjunka till botten och sätta fast sig. När han börjat få ordning på linan och ska börja veva in inser han att linan fastnat i ungefär det mesta på båten, Niclas försöker backa lite och då inser vi att linan även sitter fast runt propellern. Efter lite lirkande så var vi lös! En halvtimme hade nog gått så nu var det dags att försöka fiska lite, vi bestämde oss för att stanna kvar i Kyrkviken. Grumligt i vattnet, försökte med diverse jerkbeten och gäddspinnare som hade mycket skrikiga färger. Ingen varken kände eller såg någon gädda idag. Efter nån timme blev dessutom vädret betydligt sämre så vi beslöt att ge upp. Det var dock riktigt skönt att fiska från båt igen!
Jerkutrustning på rad!Mysky Mayhem!

Utrustning del 1

Årets utrustning för gäddfisket består av:
Rulle: Shimano Citica 201D med 6,2:1 i utväxling.
Spö: Strike Pro Connector 6" 2-delat upp till 150g.

Rullen har hängt med en säsong, men det märks knappt något slitage. Spöt däremot är nytt för i år, jag valde ett 2-delat pga smidighet vid transport. Dessutom var mitt BFT soft aningens för klent när man slängde de lite grövre jerkarna.

Kramforsfiske har premiär!

Efter en första premiärtur med fiske från land satt vi i bilen och diskuterade huruvida jag skulle dokumentera kvällens misslyckande eller ej. Förra året (2008) dokumenterade jag alla fisketurer i en liten textfil på datorn, mest för att hålla lite koll på hur många gäddor som jag lyckats lura upp.

Nu tänkte jag göra som resten av världen och skapa mig en blogg som man kan underhålla från fler ställen än den dator där den gamla textfilen ligger. Dessutom gör det ju inget att kompisar osv kan läsa om fiskeäventyren som äger rum i Kramfors med omnejd. På bloggen kommer jag att lägga upp fångstrapporter och fiskebilder. Det kommer även att komma bilder på utrustning osv. Fisket koncentreras mestadels på gädda, men även en del havsöring kan förekomma.

Årets premiärtur, förutom den svängen när jag stod o kastade mellan isflaken för att testa mitt nya jerkspö, gick av stapeln i Bölesta i Norafjärden. Med på turen var Niclas och Johnny. Det kändes riktigt skönt att äntligen efter en ovanligt lång vinter få komma ut o försöka få fisk på allvar. Vädret och humör var på topp, däremot var fisken inte på samma nivå som oss och kvällen slutade med att ingen fått någon fisk. Enda tecknet på liv var en rackare som följde efter Niclas vassdrag. På bilden ser vi Niclas och Johnny som febrilt försöker jerka upp en gädda.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0